Go Ahead Eagles ten koste van NEC naar halve finale bekertoernooi

 © Pro Shots

Redactie

Go Ahead Eagles heeft zich als laatste club voor de halve finales van de KNVB-beker geplaatst. De ploeg van trainer Kees van Wonderen was in Nijmegen te sterk voor NEC (0-2).

NEC viel aan en Go Ahead Eagles was vooral heel effectief in stadion De Goffert, waar voor het eerst sinds 17 oktober weer toeschouwers welkom waren. Op die dag stortte er direct na het duel tussen NEC en Vitesse een tribune in.

Strafschop

Luuk Brouwers opende in de 18e minuut de score voor de Eagles. Hij mocht een strafschop nemen omdat Souffian El Karouani aan een arm van Iñigo Cordoba was gaan hangen. Giannis Botos maakte in de 26e minuut de 0-2.

Wilfried Bony maakte na een klein uur zijn debuut voor NEC. Ruim 20 minuten later moest hij zich alweer laten vervangen met een hamstringblessure. De 33-jarige oud-aanvaller van Vitesse kreeg pas vlak voor de kwartfinale zijn werkvergunning.

Zonder club

Bony zat al ruim een jaar zonder club toen NEC hem twee weken geleden als nieuwe aanwinst presenteerde. Hij moest in november 2020 vertrekken bij Al-Ittihad in Saudi-Arabië.

Eerder plaatsten PSV, AZ en Ajax zich al voor de halve finales. AZ en Go Ahead Eagles spelen thuis in de halve finale. Zij loten zaterdag Ajax of PSV.

Bekijk hier de nieuwe aflevering van ‘Komt dat Schot’, het online voetbalprogramma van De Limburger:

Komt Dat Schot Afl 05 - 10 februari 2022. © De Limburger