Ministers willen ‘balans’ in steunpakketten op lange termijn

Micky Adriaansens. © ANP

Ministers Micky Adriaansens (Economische Zaken) en Karien van Gennip (Sociale Zaken) willen zoeken naar een „balans” tussen de economische steunpakketten en de langdurige schade die veel bedrijven hebben. „We hebben een goed steunpakket neergezet, maar ik zou het sneu vinden als mensen tussen wal en schip vallen”, zegt Adriaansens.

RedactieBron: ANP

De huidige steunpakketten groeien mee met de coronabeperkingen. Nu het kabinet snel wil versoepelen, lijkt ook het einde van de steunpakketten in zicht. Maar veel ondernemers en bedrijven zullen nog jaren kampen met gevolgen van de coronacrisis.

Lees ook: Duizenden middenstanders bij laatste lockdown het schip in: ’Steun? Er is geen steun’

„We kunnen niet jarenlang doorgaan met steun”, stelt Adriaansens. „We moeten ook weer naar een gezonde economie.” Wel is het volgens de minister nodig om „perspectief” te bieden voor de wat langere termijn. Ze heeft het over een middenweg die het kabinet hoopt te vinden.

Volgens Van Gennip is het nu nog te vroeg om te speculeren hoe mogelijke pakketten er op de langere termijn uit gaan zien. „We moeten eerst deze fase uit.” Het kabinet verwacht uiterlijk halverwege maart meer te kunnen zeggen over de steunpakketten op de lange termijn. Of de pakketten worden verlengd na eind maart, moet dan duidelijk worden.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal