Relatief veel acts van Nederlandse bodem op Pinkpop 2022

 © Harry Heuts Photography

Er staan dit jaar meer Nederlandse acts dan anders op de podia van festival Pinkpop.

RedactieBron: ANP

De organisatie van het evenement geeft aan dat dit vooral te maken heeft met het aanbod van Nederlandse artiesten, dat de laatste jaren steeds beter zou zijn geworden.

„We hebben dit jaar enkele Nederlandse acts meer dan gemiddeld”, zegt festivalmanager Niek Murray van Pinkpop. „Dat heeft er vooral mee te maken dat de Nederlandse muziek de laatste tijd een impuls heeft gehad.” Ter onderbouwing verwijst Murray naar de jaarlijkse verkiezing van de Song van het Jaar van platform VPRO 3voor12. „Daarin vind je veel Nederlandse acts in de top 10, en dat is niet voor niets. We hebben op dit moment een heel goed aanbod van Nederlandse acts en dat zie je terug op het affiche”, stelt Murray. Dit jaar zijn onder meer Maan, MEAU, Froukje, Antoon, De Staat, Chef’Special en Danny Vera in Landgraaf te vinden.

‘Geen twijfels’

Donderdag maakte het festival bekend dat het Amerikaanse Queens of the Stone Age wegens „gewijzigde tourplannen” moest afzeggen en wordt vervangen door het Deense Volbeat. Murray verwacht op dit moment niet dat er nog meer acts zullen afzeggen. „De afzegging van Queens of the Stone Age was niet coronagerelateerd en ook andere acts hebben wat dat betreft nog geen twijfels uitgesproken”, zegt de festivalmanager. „Het is dan ook niet zo dat we extra acts achter de hand hebben voor als er een act afzegt.”

Lees ook: Volbeat vervangt Queens of the Stone Age, ook Selah Sue en Chef’Special naar Pinkpop

Pinkpop 2022 gaat de geschiedenisboeken in als de 51e editie van het festival. De afgelopen twee jaar kon het meerdaagse evenement vanwege de coronapandemie niet doorgaan. De komende editie vindt plaats op vrijdag 17, zaterdag 18 en zondag 19 juni.

Volg alles over Pinkpop bij De Limburger

Diverse verslaggevers zijn dit weekend op het festivalterrein in Landgraaf om verslag te doen van Pinkpop 2022. Gedurende 3 dagen plaatsen we recensies, reportages, interviews, foto's & video's en vind je alle bijzonderheden terug op de site. Ga naar > delimburger.nl/pinkpop en mis niets!