Multimiljardair Soros koopt aandelen van Amerikaanse autobouwer Rivian, waar VDL Nedcar mee onderhandelt

Print
Multimiljardair Soros koopt aandelen van Amerikaanse autobouwer Rivian, waar VDL Nedcar mee onderhandelt

Protest tegen de kap van het Sterrebos.  Afbeelding: ANP

Born -

De Hongaarse multimiljardair George Soros heeft voor twee miljard dollar aandelen Rivian gekocht, de Amerikaanse bouwer van elektrische auto’s en busjes. Dat schrijft persbureau Reuters zaterdag.

Rivian heeft al een eerste (service)contract gesloten met VDL Nedcar uit Born. Bij Nedcar wordt eind 2023 de productie van BMW’s beëindigd, waardoor 4200 banen op de tocht staan. Daarom wil VDL Nedcar een nieuwe samenwerkingspartner, waarvoor ook een tweede hal noodzakelijk is. Het Sterrebos moet daarvoor wijken. Alle ogen zijn gericht op Rivian, dat op zoek is naar een locatie om auto’s in Europa te produceren en al langer onderhandelt met VDL.

Lees ook: Wie is VDL-directeur Willem van der Leegte? ‘Kritiek rond Sterrebos heeft hem écht geraakt’

Rivian, dat tot op heden ruim duizend auto’s voor de consumentenmarkt heeft gemaakt, is voor 20 procent in handen van Amazon. Daarvoor zal het bedrijf op termijn 100.000 elektrische bestelbusjes leveren.

Lees ook: Legendarisch sms’je tien jaar geleden luidde wedergeboorte Nedcar in; autofabriek wacht nu opnieuw op een verlosser

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee