Argentijn Arruabarrena volgt Van Marwijk op als bondscoach

 

 © ANP / AFP

Een dag na het ontslag van Bert van Marwijk heeft de nationale voetbalbond van de Verenigde Arabische Emiraten de Argentijn Rodolfo Arruabarrena aangesteld als nieuwe bondscoach.

RedactieBron: ANP

De 46-jarige Arruabarrena, die zelf voetbalde voor onder meer Boca Juniors en Villarreal, werkte de afgelopen jaren als trainer voor diverse clubs uit het Midden-Oosten.

De bond van de VAE maakte zaterdag het ontslag van de 69-jarige Van Marwijk bekend. De oud-bondscoach van Oranje moest vertrekken vanwege de moeizame resultaten. Rechtstreekse kwalificatie voor het WK van eind dit jaar in Qatar is al uit beeld voor de Verenigde Arabische Emiraten, het land dat op de derde plek staat in de groep. De nummers 3 van beide poules in Azië krijgen komende zomer in een intercontinentale play-off alsnog een kans zich te plaatsen voor het WK.

Lees ook: Bert van Marwijk ontslagen als bondscoach bij Verenigde Arabische Emiraten

„We wilden Van Marwijk eerder al ontslaan, maar we hadden toen geen mogelijkheid om zijn contract te beëindigen”, zei bestuurslid Hamid Ahmed Al Tayer. „Toen we overeenstemming bereikten met Arruabarrena, was de tijd daar wel rijp voor.”

Kijk ook naar Komt dat Schot, het online voetbalprogramma van De Limburger:

Komt Dat Schot Afl 05 - 10 februari 2022. © De Limburger

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee