Oorlogsbronnen Limburg: provinciale oorlogsgeschiedenis dichtbij

Print
Oorlogsbronnen Limburg: provinciale oorlogsgeschiedenis dichtbij

Afbeelding: DE LIMBURGER/ PETER SCHOLS

Sittard -

Het Historisch Centrum Limburg (HCL) en Netwerk Oorlogsbronnen (NOB) hebben onlangs Oorlogsbronnen Limburg gelanceerd.

Via een aparte ingang van Oorlogsbronnen.nl kan iedereen zich verdiepen in de Limburgse geschiedenis van de Tweede Wereldoorlog, van professional tot amateurhistoricus en van docent of scholier tot genealoog.

Er is voor Oorlogsbronnen Limburg gebruikgemaakt van de techniek achter Oorlogsbronnen.nl en de hierin samengebrachte bronnen en informatie die betrekking hebben op Limburg in de Tweede Wereldoorlog.

Nieuwe bronnen

Door de inzet van de infrastructuur van het landelijke netwerk zal Oorlogsbronnen Limburg doorlopend aangevuld blijven worden met nieuwe bronnen, informatie over oorlogsbetrokkenen, themapagina’s, artikelen, interactieve kaarten, infographics en meer.

Oorlogsbronnen Limburg

Oorlogsbronnen Limburg is ontstaan in 2017. Toen is door het (toen nog Regionaal) Historisch Centrum Limburg in samenwerking met de Kring van Archivarissen Limburg (KVAL) het initiatief genomen om, met het oog op het naderende jubileum van de bevrijding (2019), te komen tot een ‘digitale onderzoeksgids van Limburgse oorlogsbronnen’. Dit heeft geresulteerd in het vanaf nu beschikbare Oorlogsbronnen Limburg.

Op Oorlogsbronnen.nl wordt het beschikbare oorlogserfgoed van meer dan 250 organisaties aan elkaar gekoppeld rondom gebeurtenissen, plaatsen, personen en thema’s. Oorlogsbronnen.nl vormt zo een centrale online toegang tot originele bronnen, informatie en kennis over de Tweede Wereldoorlog.

Klik hier voor meer informatie.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee