Glennis Grace na twee nachten nog vast in cel, ook Lil Kleine nog steeds vast op politiebureau Amsterdam

Glennis Grace heeft haar tweede nacht op het politiebureau van Amsterdam doorgebracht. © ANP / ANP Kippa

Glennis Grace heeft haar tweede nacht op het politiebureau van Amsterdam doorgebracht.

RedactieBron: ANP

Zaterdag werd de 43-jarige zangeres in Amsterdam aangehouden op verdenking van onder meer mishandeling in een supermarkt. Een woordvoerder van de politie heeft de identiteit formeel niet bevestigd, maar de advocaat van Glennis Grace, Kerem Canatan, zei zondagavond dat het om de zangeres gaat.

Lees ook: Glennis Grace en haar 15-jarige zoon aangehouden na vechtpartij in Jumbo: ‘Personeel geschopt en geslagen’

Zaterdag werden Glenda Batta, zoals de zangeres voluit heet, en haar zoon aangehouden na een vermeend gevecht in een supermarkt. Haar advocaat heeft bevestigd dat de zangeres een medewerker heeft geduwd, maar dat ze zich niet herkent in de beschuldigingen dat ze heeft geschopt en geslagen.

De zangeres zou naar de supermarkt zijn gegaan nadat haar 15-jarige zoon gewond thuiskwam na een ruzie in de betreffende winkel. Grace wilde verhaal halen bij de medewerkers, maar zij werd volgens haar advocaat uitgelachen waarop ze een medewerker zou hebben geduwd.

Lil Kleine nog steeds vast op politiebureau Amsterdam

Lil Kleine zit nog steeds vast op een Amsterdams politiebureau. Hij werd zondagavond in Amsterdam aangehouden op verdenking van mishandeling. Een woordvoerder van de politie bevestigt maandagochtend dat een 27-jarige man nog steeds vastzit. Ingewijden bevestigen dat het gaat om Jorik Scholten, oftewel Lil Kleine.

Lees ook: Rapper Lil Kleine in Amsterdam aangehouden voor mishandeling

De politie kreeg zondag een melding van mishandeling aan de Prinsengracht. De verdachte was in een auto gestapt en weggereden. Nadat de auto tot stoppen was gedwongen op de Stadhouderskade, werd de 27-jarige Amsterdammer aangehouden en meegenomen naar het bureau.

Op Instagram werden eerder zondagavond beveiligingsbeelden gedeeld waarop te zien zou zijn hoe Scholten een vrouw uit een auto trekt en vervolgens mogelijk haar hoofd tussen het portier en de auto klemt. Vermoedelijk gaat het om Jaimie Vaes, de vriendin van de rapper.

Lees ook: Lil Kleine: rapper met ultrakort lontje moest vroeger een korset aan

De advocaat van Lil Kleine, Nienke Hoogervorst, heeft het ANP laten weten niet te willen reageren. Het management van Lil Kleine liet zondag aan Shownieuws weten de beelden te hebben gezien. „Het management van Jaimie en Jorik heeft nauw contact met beiden en zal later met een nadere verklaring komen. Tot nader order zal er geen commentaar worden gegeven. Voor nu vragen wij het gezin met rust te laten.”

Lil Kleine werd vrijdag nog veroordeeld tot een werkstraf van 120 uur vanwege mishandeling. In het centrum van Amsterdam maakte de rapper zich in december 2019 schuldig aan „zinloos uitgaansgeweld”, aldus de rechtbank. Scholten zegt onschuldig te zijn en is in hoger beroep gegaan. Hij verklaarde bij de politie dat hij het slachtoffer aansprak omdat die tegen Vaes was aangelopen. De man zou daarop volgens de rapper „denigrerend en arrogant” hebben gereageerd. Lil Kleine zei hem niet te hebben aangeraakt en „niets strafbaars” te hebben gedaan.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal