Petitie tegen coronapas dinsdag toch niet overhandigd aan Kamer

 © ANP / Flip Franssen

Redactie

De petitie van onder anderen oud-staatssecretaris Mona Keijzer tegen de coronapas wordt dinsdag toch niet overhandigd aan de Tweede Kamer. Een van de initiatiefnemers van Onverdeeld Open laat weten naast het overhandigen van de meer dan 800.000 keer ondertekende petitie ook een inhoudelijk gesprek met de Kamer te willen voeren.

„Puur een petitie overhandigen in tien minuten doet geen recht aan het enorme aantal mensen dat getekend heeft. We hebben daarom een verzoek ingediend om in de vorm van een technische briefing of inhoudelijk gesprek ook op de wetenschappelijke onderbouwing in te kunnen gaan”, aldus een van de initiatiefnemers, Jona Walk.

Lees ook: Alle regels bijna weg, maar omstreden coronapas blijft nog steeds. Voor hoelang nog?

De petitie zou dinsdag overhandigd worden tijdens een commissievergadering van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Het is vooralsnog niet bekend wanneer het nieuwe overhandigingsmoment is.

In het manifest Onverdeeld Open pleit een brede coalitie van prominenten voor het heropenen van de samenleving zonder coronapas. Inmiddels is de petitie ruim 857.000 keer ondertekend.