Ernstig ongeval vlak over de grens bij Tegelen: A74 in beide richtingen dicht

Print

Ernstig ongeval vlak over de grens bij Tegelen: A74 in beide richtingen dicht. Video: Track’88

Venlo -

Op de A74, vlak over de Duitse grens bij Tegelen, is dinsdagochtend een ernstig ongeluk met een vrachtwagen gebeurd. Daarbij is de chauffeur zwaargewond geraakt.

Een vrachtwagen geladen met graan reed even na half twaalf in de richting van Venlo door de middenberm en kantelde op de plek waar de A74 op Duits grondgebied overgaat in de A61. Het duurde volgens de hulpdiensten uren om de chauffeur, die klem zat in zijn cabine, uit zijn benarde positie te bevrijden. Hij is zwaargewond naar het ziekenhuis overgebracht. Voor de hulpverlening is onder andere een traumahelikopter op de snelweg geland.

Lees ook: Dodelijk ongeval bij Tegelen verrast vrachtwagenwereld niet

De A74/A61 is in beide richtingen afgesloten tussen knooppunt Tiglia en de Duitse grens. Dat veroorzaakt ook een file op de A73 tussen Blerick en knooppunt Tiglia.

Verkeer richting Keulen wordt geadviseerd om te rijden vanaf knooppunt Leenderheide over de A2, A76 en Duitse A4. Rijkswaterstaat verwacht dat de afhandeling van ongeluk tot in de avond gaat duren.

De politie doet onderzoek naar de toedracht.

Bekijk hier de actuele verkeersinformatie in Limburg.

Ernstig ongeval vlak over de grens bij Tegelen: A74 in beide richtingen dicht
Foto: Track’88

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee