Hospice De Ark in Roermond krijgt na 25 jaar een nieuwe binnenkant

De binnenkant van het hospice wordt gestript. 

De binnenkant van het hospice wordt gestript. © John Peters

Roermond
Rob Dieleman

De binnenkant van hospice De Ark in Roermond wordt momenteel gestript. Na 25 jaar was het tijd om de boel aan te pakken, laat eigenaar De Zorggroep weten.

Het sloopwerk is al even aan de gang, vertelt projectleider Luc van Doorn. „Binnenkort kunnen we beginnen aan de opbouw.” Nieuwe kozijnen met modern glas, vloerverwarming die ook als koeling dient, ledverlichting, geen gasaansluiting meer en nieuwe isolatie in het dak; de nieuwe Ark wordt daarmee veel energiezuiniger.

Daarnaast krijgen de verschillende kamers ook een eigen douche. Tot nu toe waren er alleen een toilet en wastafel. Het aantal kamers blijft op veertien staan. De gasten en medewerkers zijn gedurende de verbouwing tijdelijk verhuisd naar een groepswoning die op hetzelfde Camillus-terrein ligt. In de zomer moet de vernieuwbouw klaar zijn.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee