Engelse computerbouwer vestigt zich in Heerlen en zorgt voor ruim dertig banen

Het pand aan de Trompenburgstraat waar PCSpecialist komt te zitten. 

Het pand aan de Trompenburgstraat waar PCSpecialist komt te zitten. © Spauwen/Werrij Makelaars

Heerlen -

Het Engelse computerbedrijf PCSpecialist vestigt zich op het industrieterrein aan de Trompenburgstraat in Heerlen, vlakbij de Woonboulevard. Het bedrijf zal werk bieden aan zo’n dertig tot veertig mensen.

Frank Benneker

PCSpecialist is een computerbouwer uit het Verenigd Koninkrijk die speciaal voor de klant op maat gemaakte pc’s en laptops maakt. Bedrijven en overheden hebben vaak speciale wensen als het op ICT aankomt, maar ook fanatieke gamers spelen hun spellen vaak op een naar eigen wensen samengestelde computer.

Vasteland

De in 2003 gestarte onderneming levert haar producten inmiddels in meer dan dertig landen in Europa. Zeker na de Brexit is het voor Engelse bedrijven aantrekkelijk om een vestiging in de Europese Unie te hebben.

Volgens directeur Danny Williams was het dan ook een logische stap om een eigen vestiging te openen op het vasteland. „Het nieuwe gebouw in Heerlen is ook zeer centraal gesitueerd binnen de Benelux en West-Europa. Dat in de Euregio ook veel Duits en Frans gesproken wordt, gaf voor ons de doorslag.”

Personeelswerving

De komende weken wordt gestart met het werven van personeel, waarna in de zomer de formele opening van het nieuwe pand met een omvang van zo’n 1350 vierkante meter plaats zal vinden. Hierbij is het de bedoeling dat op de nieuwe locatie in beginsel dertig tot veertig personen werkzaam zullen zijn.

De komst van PCSpecialist is een resultaat van het Ondernemershuis van de gemeente Heerlen. In samenwerking met makelaars Spauwen/Werrij en Aelmans Bedrijfsmakelaars werd een geschikt pand voor het bedrijf gevonden.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee