Lucas & Steve nemen het tegen Tiësto en Martin Garrix op in strijd om Edison

 © ANP

Maastricht -

Lucas & Steve zijn genomineerd voor een Edison. Het Maastrichtse duo is genomineerd in de categorie Dance en moet zien af te rekenen met Martin Garrix en Tiësto in de strijd om de prestigieuze muziekprijs.

Tim Geurts

Vorig jaar waren dezelfde drie artiesten genomineerd en toen wonnen Lucas & Steve de Edison.

De jury schrijft dit jaar in de motivatie: ‘Ook 2021 was weer het jaar van Lucas & Steve. Ze scoorden niet alleen hits met hun eigen aanstekelijke dansbare singles, maar werkten ook nog eens samen met een paar grote namen in de muziekindustrie. Zo sloeg het Limburgse duo de handen ineen met Blackstreet voor een nieuwe versie van No Diggity, met Tiësto voor Ooh La Ooh La, met de Noorse producer Tungevaag voor Paper Planes, Afrojack en DubVision voor Anywhere With You’ en natuurlijk met het Zweedse duo Galantis voor de nieuwste hit Alien.’

Grote kanshebbers

Andere kanshebbers op een Edison zijn Suzan & Freek, Snelle en Maan. Zij zijn allemaal in meerdere categorieën genomineerd. Zo maken Suzan & Freek, net als Snelle, kans in de categorie Pop. Het duo is daarnaast, net als Maan, genomineerd in de categorie Nederlandstalig. Het duo strijdt wederom tegen Snelle om het beeldje voor Album. De rapper maakt daarnaast nog samen met Maan kans op de prijs voor Song voor hun duet Blijven Slapen.

De muziekprijzen worden ook nog uitgereikt voor beste Rock, Hiphop, Video, Alternative en Nieuwkomer. Onder anderen Jett Rebel, Chef’Special, Davina Michelle, Martin Garrix, S10 en Froukje maken ook kans op een beeldje.

Oudste muziekprijs

De Edison, de oudste muziekprijs in Nederland, wordt sinds 1960 uitgereikt. De genomineerden en de winnaars worden bepaald door een vakjury onder leiding van Spotifybaas Wilbert Mutsaers. De uitreiking van de muziekprijzen vindt op 11 april plaats in AFAS Theater in Leusden.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal