Virgin Galactic gaat weer tickets voor ruimtereizen verkopen

 © ANP / EPA

NEW YORK
ANP/RTR/BLOOMBERG

Virgin Galactic gaat weer beginnen met de verkoop van tickets voor ruimtereizen. In oktober stelde het bedrijf van zakenman Richard Branson commerciële ruimtereizen nog uit tot het vierde kwartaal van dit jaar omdat er bepaalde werkzaamheden aan de ruimtevaartuigen uitgevoerd moesten worden.

De ticketverkoop aan burgers gaat woensdag van start. Klanten moeten dan 450.000 dollar (397.000 euro) betalen voor een reservering, inclusief een aanbetaling van 150.000 dollar. De ruimtereis duurt 90 minuten, met een paar minuten gewichtloosheid. Oprichter en miljardair Branson ging in juli vorig jaar al zelf de ruimte in met Virgin Galactic.

Topman Michael Colglazier van Virgin Galactic hoopt bij het begin van de commerciële ruimtereizen later dit jaar de eerste duizend klanten binnen te hebben gehaald. Op de beurs in New York viel het nieuws van Virgin Galactic goed, want het aandeel steeg 13 procent. Sinds het uitstel in oktober werd aangekondigd verloor het aandeel juist flink aan waarde.

Ook Amazon-oprichter Jeff Bezos is bezig met commerciële ruimtereizen met zijn bedrijf Blue Origin. Tesla-topman Elon Musk heeft het ruimtevaartbedrijf SpaceX.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal