Gemeente Nederweert deelt gratis boompjes uit

 © Plan Boom

Nederweert
 

Inwoners van de gemeente Nederweert kunnen zich opgeven voor een gratis pakket van drie jonge bomen.

Het zijn inheemse bomen die zich hebben aangepast aan de omstandigheden in ons land en hierdoor beter tegen ziektes kunnen. Daarnaast trekken ze meer bijen, vlinders, vogels en andere insecten aan. Met het planten van bomen in de tuin wordt bijgedragen aan de doelstelling van Plan Boom, namelijk om in vier jaar tijd 10 miljoen bomen in heel Nederland te planten. Hierdoor wordt de leefomgeving groener, frisser, gezonder én wordt de biodiversiteit hersteld.

Er worden 450 pakketten van drie boompjes vergeven, bestaande uit hazelaar, rode kornoelje en liguster. De boompjes zijn tussen de 60-100 cm groot, zodat ze gemakkelijk mee te nemen zijn onder de arm, in de fietstas of in de achterbak van de auto. De boompjes zijn op te halen op zaterdag 5 maart tussen 10.00 en 13.00 uur bij een uitgiftestand op het Raadhuisplein voor het gemeentehuis van Nederweert.

De uitdeelactie is een initiatief van de gemeente, IVN Natuureducatie en de Natuur en Milieufederatie Limburg. De actie is financieel mogelijk gemaakt vanuit Plan Boom.

Gratis boompjes reserveren kan op de speciale website van IVN Limburg.