13.620 Limburgers leven van een WW-uitkering

Ter illustratie. 

Ter illustratie. © ANP

Sittard
Monique Evers

Het aantal Limburgers met een WW-uitkering lag in januari 2022 29 procent lager dan in januari 2021. Vorige maand werden 13.620 van deze uitkeringen verstrekt. Dat meldt uitkeringsinstantie UWV.

Tijdens de winterperiode daalt in een aantal sectoren de werkgelegenheid. Zo hebben lage temperaturen invloed op de werkzaamheden in bijvoorbeeld de agrarische sector, maar ook in de horeca en bouw neemt het aantal banen dan af. Vanwege deze seizoensinvloeden stijgt het aantal WW-uitkeringen normaal gesproken in januari.

Verbouwing

Ondanks de lichte stijging, ligt het aantal WW-uitkeringen in de bouw in januari 2022 veel lager dan vóór corona. Als gevolg van de coronacrisis werd er bijvoorbeeld regelmatig verbouwd door woningbezitters. Daardoor was er veel werk in onderhoud en renovatie in de bouwsector.

Lees ook: Hoogste omzet bouwsector sinds begin coronacrisis; aantal faillissementen blijft dalen

In de wintermaanden doen vooral jongeren vaker een beroep op een WW-uitkering. In januari 2022 nam het aantal WW-uitkeringen onder jongeren toe met 12,5%, terwijl dit voor andere leeftijdscategorieën nauwelijks wijzigde. Dat komt omdat jongeren vaker werken in seizoensgevoelige sectoren, zoals de horeca.

Tijdens de coronacrisis zijn, volgens UWV, veel werknemers uit de horeca en de detailhandel, overgestapt naar een andere sector met meer werkzekerheid. Hoewel het aantal WW-uitkeringen bij jongeren het sterkst toeneemt in de winter, zijn er nog steeds meer WW-uitkeringen voor 50-plussers.

Personeel

In januari van dit jaar waren er ten opzichte een jaar geleden ruim 29 procent minder uitkeringen. Op dit ogenblik is er volgens UWV sprake van een historisch laag aantal WW-uitkeringen. Veel werkgevers hebben moeite met het vinden van geschikt personeel in de huidige krappe arbeidsmarkt. Uit het Werkgeversonderzoek 2021 van UWV blijkt meer dan de helft van de vacatures moeilijk in te vullen was. Werkgevers verwachten dat dat de komende tijd nog lastiger wordt.

Lees ook: Zonder sollicitatiegesprek meteen een baan: ‘Ideaal voor mensen die last hebben van zenuwen’

In de bouw zijn vacatures het vaakst moeilijk vervulbaar. Er komen weinig reacties op vacatures en vaak zijn de sollicitanten niet geschikt.

Het tekort aan personeel kan betekenen dat bedrijven hun openingstijden moeten aanpassen of dat projecten in de bouw vertraging oplopen. De meeste werkgevers proberen om hun vacatures toch vervuld te krijgen door anders te gaan werven of de vacature langer openstellen. Werkgevers kijken volgens UWV minder naar oplossingen zoals: het aanpassen van functie-eisen, aanpassing van het takenpakket, het opleiden van zittende werknemers voor de functie of werven in het buitenland.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee