Gerwyn Price pakt Michael van Gerwen in met 9-darter in Premier League

Gerwyn Price. 

Gerwyn Price. © ANP/HH

Darter Michael van Gerwen is voor de tweede keer op rij uitgeschakeld in de halve finales van een speelronde in de Premier League Darts. De Vlijmenaar boog in Belfast voor Gerwyn Price met 6-5. De darter uit Wales wiep tijdens de partij een perfecte leg via een 9-darter (177-180-144). Een week geleden verloor Van Gerwen in Liverpool in de halve finales van Jonny Clayton.

Redactie

Van Gerwen was de avond goed begonnen met een zege op Joe Cullen (6-3). Tegen Pryce kwam de voormalig wereldkampioen 4-2 achter, maar hij wist zich terug te knokken tot 4-4. Het werd ook nog 5-5, maar Pryce, de nummer 1 van de wereld, wierp de pijlen in de beslissende leg net wat scherper.

Van Gerwen won de Premier League vijf keer. Het toonaangevende proftoernooi wordt dit jaar volgens een nieuwe opzet gespeeld. De darters spelen iedere speelronde een mini-toernooi volgens een afvalsysteem, beginnend met vier kwartfinales. De halvefinalisten ontvangen twee punten, de finalist drie punten en de winnaar vijf punten.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee