Zorgverzekeraar wil geen deurwaarder naar ouders toeslagenaffaire

Ter illustratie. 

Ter illustratie. © IngImage

Brancheorganisatie Zorgverzekeraars Nederland wil voorkomen dat gedupeerden van de toeslagenaffaire met schulden aan zorgverzekeraars daarvoor een deurwaarder op hun dak krijgen. De club roept de slachtoffers dringend op zich te melden bij het centrale loket private schulden (www.sbn.nl).

RedactieBron: ANP

Anders lopen ze de kans dat zorgverzekeraars schulden bij hen gaan invorderen, doordat ze niet weten dat ze slachtoffers zijn van de toeslagenaffaire, waarschuwt Zorgverzekeraars Nederland.

Tegemoetkoming

Het gaat om de gedupeerden met schulden aan zorgverzekeraars over de periode 1 januari 2006 tot 1 juni 2021 en die de tegemoetkoming van 30.000 euro ontvingen. Er zijn maatregelen genomen om te voorkomen dat dit geld meteen wordt opgeëist. De zorgverzekeraars willen deze ouders ontzien bij het innen van de zorgschulden, maar door de privacyregels weten ze niet altijd wie de gedupeerden zijn.

Lees ook: Honderd gedupeerden toeslagenaffaire uit Sittard-Geleen slaan hulp af: ‘Er is weinig vertrouwen in de overheid’

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee