Kuipers besluit volgende week over tweede boosterprik

Ernst Kuipers. © ANP

De Gezondheidsraad adviseerde eerder op de dag om kwetsbaren een extra boosterprik aan te bieden. Zorgminister Ernst Kuipers neemt volgende week een besluit over een mogelijke tweede boosterprik voor kwetsbaren, zei hij vrijdag na afloop van de ministerraad.

RedactieBron: ANP

Zorgminister Ernst Kuipers wil het advies eerst bestuderen voordat hij met een besluit komt. De zorgminister had eind januari om het advies gevraagd. Mocht hij besluiten om over te gaan tot het extra boosteren van kwetsbaren, dan kunnen de prikken volgens hem snel worden gezet. Het advies gaat over mensen ouder dan 70 jaar, bewoners van verpleeghuizen, volwassenen met het syndroom van Down of mensen met een ernstige immuunstoornis

Lees ook: Advies Gezondheidsraad: tweede boosterprik voor ouderen en andere risicogroepen

De minister wijst erop dat de bescherming tegen corona na verloop van tijd afneemt, zowel na het doormaken van een infectie als na een vaccinatie. ,,Bovendien is de kans op besmetting op het moment reëel”, zegt Kuipers. Het aantal dagelijkse besmettingen is nog steeds erg hoog en de kans om een besmet persoon tegen het lijf te lopen is aanzienlijk.

Hugo de Jonge, de minister van Volksgezondheid in het vorige kabinet, hield rekening met nog tenminste drie boosterrondes. De eerste van de reeks zou dan in de maanden april, mei of juni zijn.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal