Australië heropent grenzen, alleen voor gevaccineerden

Een passagier komt dolblij aan in Melbourne, archieffoto. 

Een passagier komt dolblij aan in Melbourne, archieffoto. © ANP/AFP

Australië heeft maandag na bijna twee jaar zijn grenzen heropend voor reizigers uit het buitenland, mits die twee doses van het coronavaccin hebben ontvangen.

RedactieBron: De Telegraaf

Het land sloot in maart 2020 zijn grenzen voor iedereen, behalve voor burgers en permanente inwoners, op enkele uitzonderingen na.

„De komende 24 uur zullen zo’n 56 vluchten landen in Australië”, zei premier Scott Morrison zondag op Melbourne International Airport. „En dat aantal zal alleen maar groeien.”

Lees ook: Groot aantal vakantielanden op geel of groen, maar zijn we er wel welkom?

Wel blijven de quarantainevereisten van kracht die de staten en territoria van Australië aanhouden, evenals de beperkingen die ze hebben gesteld aan het aantal internationale aankomsten.

Tel Aviv

De staat Israël verwelkomt vanaf 1 maart weer toeristen, ongeacht de vaccinatiestatus. Dat meldt The Jerusalem Post op basis van verklaringen van de regering-Bennett in Jeruzalem. Een test voor vertrek en na aankomst op vliegveld Ben Gurion is nog wel verplicht. Het land had in het begin van de coronacrisis een van de strengste lockdowns ter wereld.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee