Het gevecht tegen haaruitval dat je wel kunt winnen: Shampoo tegen haaruitval

© pexels-photo.

Haaruitval is een kwaal die ons al sinds mensenheugenis kwelt. We zijn toch altijd een beetje ijdel als het over onze haardos gaat. Heel wat dames die over voldoende middelen beschikken bezoeken daarom iedere week de kapper. Want alleen als je haar goed zit, dan zie je er piekfijn uit.

Twenty Four Webvertising

Wat kunnen we doen als preventie?Er wordt wel eens beweerd dat je haar de spiegel is van hoe je je voelt. Een gezonde levensstijl is dan een eerste aanrader die niet alleen voor je haar geldt. Maar verlies ook niet uit het oog dat haarverlies een natuurlijk proces is bij het ouder worden.

Je kunt natuurlijk wel een paar dingen doen om de snelheid van dat haarverlies te vertragen. Als je voor je dagelijkse verzorging de producten van Hairlust in je badkamer hebt staan ben je al goed bezig om je haar een langer en gezond leven te bieden.

Een andere belangrijke oorzaak die vroegtijdig haaruitval in de hand werkt is stress. Voldoende nachtrust en stresssituaties vermijden is hierbij de boodschap.

Shampoo tegen haaruitvalHaaruitval is ook genetisch bepaald. Ben je daar het slachtoffer van, blijf dan niet bij de pakken zitten. Begin met de juiste manier om je haar te verzorgen, het gebruik van de juiste borstel, een haarmasker en een effectief werkende shampoo tegen haaruitval.

Er zijn nog enkele natuurlijke zaken die het proces zullen vertragen. We geven je graag wat tips waarvoor je meestal niet te veel moeite hoeft te doen. Maar als je ze volgt helpen ze de verzorgingsproducten die je gebruikt om haaruitval tegen te gaan.

Behalve stress vermijden is het ook belangrijk dat je genoeg lichaamsbeweging neemt. Dat is ook nog eens lekker goed voor je gewichtscontrole. Je slaat meteen twee vliegen in een klap. Ook voedsel dat ijzer bevat kan je helpen. Broccoli is hierbij een kampioen.

Ook wanneer je toch uit een stressvolle periode komt kan een dieet met extra eiwitten helpen om het extra haarverlies tegen te gaan. Vis, wit vlees, zuivelproducten en bonen zijn voorbeelden van voedingsmiddelen die over veel eiwitten beschikken. Maar vergeet ook niet om voldoende vitamines op te doen. Bespreek eventueel met je huisarts hoe je die aan je dieet kan toevoegen.

Een relaxerende massage kan het stressgevoel verlichten en is daarnaast een fijne manier om te genieten, waarbij niet alleen je haar ook maar je hele lichaam baat bij heeft.