Condoomfabrikant verwacht meer vraag door loslaten coronaregels

 © ANP

Kuala Lumpur
ANP/BLOOMBERG

De vraag naar condooms zal weer gaan toenemen nu steeds meer mensen gevaccineerd zijn en overheden ook coronamaatregelen aan het loslaten zijn, zoals de anderhalve meter afstand. Dat verwacht de Maleisische condoomfabrikant Karex, een van ’s werelds grootste producenten van condooms, die ook levert aan Durex.

„De uitzonderlijke maatregelen die overheden en gezondheidsorganisaties wereldwijd namen tijdens de pandemie hebben de seksuele gezondheids- en medische hulpmiddelenindustrieën drastisch geraakt”, aldus het bedrijf. De Maleisische fabrikant maakt een op de vijf condooms wereldwijd. Karex produceert jaarlijks zo’n 5 miljard condooms en exporteert ze naar meer dan 140 landen.

De fabrikant van het anticonceptiemiddel zei dat bij de presentatie van de cijfers over het tweede kwartaal van het gebroken boekjaar, dat in juni eindigt.

Eerder meldde de Japanse krant Nikkei Asia dat de verkoop van condooms de afgelopen twee jaar met ongeveer 40 procent was gedaald. Door de virusuitbraak waren mensen meer thuis, maar dat betekende niet dat ze meer condooms kochten, zei topman Goh Miah Kiat tegen de krant.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal