Hoppenbrouwers Techniek wil in 2030 naar een omzet van één miljard euro

Hoppenbrouwers wil in 2022 meer focus leggen op de particuliere markt.  © ANP

Sittard -

Hoppenbrouwers Techniek – met een vestiging in Sittard – heeft zijn omzet in 2021 zien stijgen tot 254 miljoen euro. Dat is 36 miljoen (16 procent) meer dan in 2020.

WijLimburg, Marc van de Ven

Hoppenbouwers is een van de grootste installateurs in Nederland. In juni 2020 nam het bedrijf de Hatulek Group in Sittard over, in september van dat jaar volgde de naamsverandering in Hoppenbrouwers Techniek Sittard.

In 2021 verhuisde het bedrijf naar Nusterweg 106 op bedrijventerrein Sittard Noord. Hier heeft het bedrijf alle ruimte om naar het gewenste aantal van zo’n honderd medewerkers door te groeien. Op dit moment werken er zo’n 35 mensen bij de Sittardse vestiging. In heel Nederland heeft Hoppenbrouwers negentien vestigingen, waar in totaal 1500 medewerkers werken.

Cyberaanval

Hoppenbrouwers realiseerde de omzetgroei in een naar eigen zeggen uitdagende markt. Het bedrijf had te maken met onder meer krapte op de arbeidsmarkt, lange levertijden van materialen en stijgende prijzen. Bovendien werd het bedrijf geconfronteerd met een cyberaanval. „Dankzij onze uitstekende informatiebeveiliging konden we deze snel opmerken en door de inspanning en adequate aanpak van onze medewerkers hielden we de schade ervan beperkt”, stelt directeur Henny de Haas in het jaarverslag over 2021. „Normaal gesproken staat er ongeveer drie weken voor om een dergelijke hack eronder te krijgen; wij wisten de aanval in drie dagen te beslechten.”

Meer focus op consumenten

Voor dit jaar mikt Hoppenbrouwers op een verdere omzetgroei tot 325 miljoen euro. Die wil het bedrijf deels bewerkstelligen via autonome groei en deels door overname van kleine en middelgrote technische bedrijven. Het bedrijf komt verder dit jaar met drie praktijkscholen, een wervingsprogramma voor meer vrouwen in de techniek en een consumentenplatform met onder meer cv-ketels, warmtepompen en zonnepanelen.

„We bedienen consumenten al vanuit diverse vestigingen, maar gaan er met dit platform meer focus op leggen”, zegt De Haas. „Mede door subsidies voor verduurzaming van huizen merken we een groeiende behoefte aan technische installaties in de particuliere sfeer. Wij hebben alle kennis en kunde in huis om consumenten hiervan te laten profiteren.”

De ambitie voor 2030 is een bedrijf met veertig vestigingen, 5000 medewerkers en een omzet van één miljard euro.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal