Logistieke reus DSV breidt uit met dubbeldeks loods bij Sevenum

De nieuwe vestiging van DSV in Sevenum. 

De nieuwe vestiging van DSV in Sevenum. © DSV

Sevenum/Maastricht -

Logistiek dienstverlener DSV gaat de capaciteit in Limburg flink uitbreiden met twee nieuwe vestigingen in Sevenum (op Greenport Venlo) en bij Maastricht Aachen Airport.

onze verslaggevers

In het bedrijvengebied Trade Port Noord wil DSV nabij de nieuwe railterminal van Cabooter een complex neerzetten met onder meer een kantoor voorzien van vierhonderd werkplekken. De plannenmakers spelen hiermee op de thuiswerktrend in: uitgangspunt is dat medewerkers maximaal 60 procent van de tijd in hun privéomgeving werkzaam zullen zijn. In het nieuwe gebouw gaat kantoorpersoneel aan de slag dat nu nog in twee naburige locaties van DSV is gehuisvest. Het bedrijf beschikt momenteel over vijf vestigingen in Venlo. Door de uitbreiding zal het personeelsbestand groeien van 1000 medewerkers nu naar 1100 à 1150.

Opmerkelijk in het bouwplan is dat DSV naast het kantoor ook een warehouse in twee etages van elk 15.000 vierkante meter realiseert, met op beide verdiepingen laad- en losplekken voor vrachtwagens. Voor zover bekend beschikt in Nederland alleen supermarktketen Jumbo over een distributiecentrum met een dergelijk ruimtebesparend ontwerp dat voorziet in dubbeldeks laden en lossen.

Bouwkavels

Regiodirecteur Remco Innemee van de divisie DSV Solutions zegt dat voor deze oplossing is gekozen, omdat er geen grote bouwkavels op Trade Port Noord meer beschikbaar zijn. „Dit is een van de laatste plekken waar we onze plannen kunnen uitvoeren.”

Innemee voorziet dat in de logistiek deze manier van bouwen in de toekomst vaker zal worden toegepast. Dit gezien de schaarste aan bouwareaal in Nederland en de discussies over de ‘verdozing’ van het landschap: „Op betrekkelijk kleine kavels zal men de hoogte ingaan, terwijl daarnaast steeds meer locaties op oudere bedrijventerreinen herontwikkeld zullen worden”, waarmee hij doelt op sloop van achterhaalde bedrijfspanden, gevolgd door nieuwbouw.

DSV vergroot capaciteit in Limburg met nieuwe vestigingen in Sevenum en Maastricht. © DSV

DSV zit stevig verankerd in Venlo, na de overname van het oer-Venlose transportbedrijf Frans Maas in 2006. De Deense moeder staat op de wereldranglijst van grootse transport- en logistiek bedrijven op de derde plaats, met een omzet van circa 18 miljard euro en 75.000 werknemers. In Venlo zetelt de hoofddirectie van DSV Solutions Global, (een van de drie divisies van de Deense multinational) die meer dan 400 Solutions-vestigingen wereldwijd aanstuurt en die ook onderdak zal krijgen in de nieuwbouw.

Kantoor

Het kantoorpersoneel van Solutions verhuist straks mee naar de nieuwbouw, evenals medewerkers van ondersteunende administratieve diensten. Wegtransporttak DSV Road, met een locatie in de buurt, verkast compleet naar het nieuwe onderkomen, inclusief zijn zogeheten crossdocks. Deze bedrijfsruimte, bedoeld voor een snelle herverdeling van aangevoerde goederen voor transport naar hun eindbestemming, wordt verdubbeld naar 19.000 vierkante meter.

Lees ook: Greenport Venlo: verkoop grond aan bedrijven dit jaar levert 2000 banen op

Volgens managing director Patrick van Ulft van DSV Road stelt de nieuwbouw dit onderdeel in staat te groeien: van de verwerking van 50.000 pallets per maand nu naar 105.000 pallets straks. Het aantal medewerkers daar gaat groeien van 55 naar 100.

De nieuwe uitbreiding is hard nodig, omdat het bedrijf in de regio Venlo logistieke ruimte te kort komt. „Onze klanten groeien heel hard en wij groeien mee. Onze vierkante meters in Venlo zijn uitverkocht”, verklaart Innemee. Nu al staan vijfduizend pallets met goederen in een megaloods van DSV in Tholen wegens plaatsgebrek in Venlo.

De nieuwe vestiging va DSV bij Maastricht Aachen Airport. 

De nieuwe vestiging va DSV bij Maastricht Aachen Airport. © DSV

Bij Maastricht Aachen Airport start DSV nog deze maand met de bouw van een warehouse van 40.000 vierkante meter, een verviervoudiging van de huidige vestiging aan de Europalaan die eind dit jaar wordt verlaten.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee