Twee nieuwe verdachten aangehouden in supermarktincident Glennis Grace

 © ANP/HH

Er zijn twee nieuwe verdachten opgepakt in het onderzoek naar de supermarktmishandeling waar Glennis Grace bij betrokken zou zijn geweest. Het gaat om een 15-jarige jongen en 20-jarige man uit Amsterdam, meldt de politie donderdag.

Redactie

De verdachten werden op dinsdag en woensdag aangehouden en zijn inmiddels weer op vrije voeten gesteld door de officier van justitie. Ze blijven nog wel verdachten van openlijke geweldpleging tegen en mishandeling met voorbedachte rade in vereniging van supermarktmedewerkers. Ook hebben de verdachten een gedragsaanwijzing opgelegd gekregen van de officier van justitie. Dit houdt in dat zij niet in desbetreffende supermarkt of in de omgeving mogen komen. Ook mogen zij geen contact opnemen met de medewerkers van het filiaal.

Lees ook: Glennis Grace en haar 15-jarige zoon aangehouden na vechtpartij in Jumbo: ‘Personeel geschopt en geslagen’

Geweldsincident

Zaterdagavond 12 februari werd Glennis Grace samen met haar 15-jarige zoon en een vriend van de familie aangehouden na een geweldsincident in een Jumbo-supermarkt in de Westerstraat in Amsterdam. De drie worden verdacht van openlijke geweldpleging en mishandeling in vereniging en met voorbedachte rade, aldus de politie eerder. Na drie dagen werden de drie weer vrijgelaten.

Glennis en haar advocaat stelden dat ze niks strafbaars heeft gedaan. Op Instagram liet de zangeres onlangs weten dat ze het onderzoek naar het incident met vertrouwen tegemoet ziet, ’omdat ik weet dat ik geen strafbare feiten heb gepleegd’. Tegen Glennis, haar zoon en de vriend is aangifte gedaan, door wie is niet bekend.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal