De Boer vervangt geblesseerde Dekker in basiself VVV

Tristan Dekker is lang uitgeschakeld. © Laurens Eggen

Kees de Boer vervangt de geblesseerde Tristan Dekker als VVV het vrijdagavond (20.00 uur) in Flevoland opneemt tegen Almere City FC. Verder voert coach Jos Luhukay geen wijzigingen door.

Qasim Hakim

VVV won eerder dit seizoen op de derde speeldag van Almere City. In De Koel werd het toen 2-1 voor de ploeg van Jos Luhukay. Gertjan Verbeek was destijds nog de trainer van Almere dat werd gezien als een titelkandidaat, maar inmiddels de achttiende plaats bezet in de eerste divisie.

„Er is veel gebeurd bij Almere. Inmiddels is Verbeek vervangen door Alex Pastoor die de nodige wijzigingen heeft doorgevoerd. Ik denk dat deze ploeg veel beter is dan de plek die ze nu bezetten op de ranglijst. Ze hebben afgelopen maandag een goed resultaat neergezet tegen Jong Ajax (3-1 winst red.). Dat zegt wel wat’’, aldus Luhukay.

Zijn eigen ploeg pakte uit de laatste drie wedstrijden zeven punten. „We zijn op de goede weg. Het is wel vervelend dat veel middenvelders geblesseerd zijn. Daardoor is de spoeling dun op de bank.’’

Tristan Dekker is zoals bekend voor de rest van het seizoen uitgeschakeld, terwijl Levi Smans nog de komende vier weken rust moet houden. Het is de bedoeling dat Mitchell van Rooijen volgende week woensdag weer aansluit bij de selectie. Het duel tegen FC Volendam twee dagen later komt echter nog te vroeg. „Ik vind het jammer dat Mitchell zich nog niet heeft kunnen laten gelden in de ploeg die we nu hebben staan. Hij kan weer een belangrijke speler worden voor ons.’’

Almere City FC - VVV

Vrijdagavond, 20:00 uur

Opstelling VVV: Van Crooij, Pachonik, Koglin, Dirks, Janssen, Sedcalek, De Boer, Johansson, El Azrak, Schroijen, Venema.

Afwezig: Dekker, Smans en Van Rooijen (geblesseerd), Theuerzeit (ziek).

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal