Basic Pharma verkoopt belang in Pharmalot Compounding in Geleen

 © Getty Images/iStockphoto

Geleen -

Het Geleense Basic Pharma verkoopt haar belang van 50 procent in Pharmalot Compounding aan Ace Compounding in Zeewolde. Basic Pharma noemt de transactie gunstig voor alle partijen.

WijLimburg, Marc van de Ven

Pharmalot is opgericht door Basic Pharma en Mosadex. De grootbereidingsapotheek ontwikkelt en bereidt geneesmiddelen voor specifieke patiëntbehoeften. Het bedrijf levert aan zo’n achthonderd apotheken in Nederland.

Door de samenvoeging van Pharmalot met Ace Compounding ontstaat een grotere en sterkere speler op het gebied van apotheekbereidingen, met een groot afzetkanaal, stelt Bob Kool, directeur Basic Pharma. „Door de verkoop kunnen wij ons bovendien beter focussen op onze kernactiviteiten: de ontwikkeling en productie van medicijnen en het leveren van diensten aan de farmaceutische industrie.” Basic Pharma en Ace gaan ook met elkaar de samenwerking op het gebied van kwaliteitscontrole, productie en productontwikkeling van geneesmiddelen. „Op deze terrein kunnen we elkaar goed aanvullen”, aldus Kool.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal