Geen plak voor kogelstoter Kerekgyarto op NK indoor, Verwasch grijpt brons bij het hinkstapspringen

Matyas Kerekgyarto. © Jeroen Kuit

Kogelstoter Matyas Kerekgyarto is er zaterdag niet in geslaagd een medaille te winnen op het NK indoor atletiek. De pas 18-jarige Roermondenaar, vorige week nog winnaar van het goud bij de nationale titelstrijd onder 20 jaar, eindigde in Apeldoorn als vierde.

redactie

Zijn beste poging van precies zestien meter was bij lange na niet voldoende voor eremetaal. De nummer drie stootte bijna anderhalve meter verder dan Kerekgyarto, die met zijn afstand ook ver beneden zijn persoonlijk record bleef van 16.43 meter.

Kerekgyarto wilde een poging doen om de limiet te stoten voor het WK -20 dat later dit jaar in Colombia wordt gehouden. Daarvoor was een afstand van 17.10 meter vereist.

Sica Verwasch uit Schinveld greep wel een medaille. De pas 19-jarige atlete van Unitas was bij het hinkstapspringen goed voor brons met een afstand van 12.57 meter. Daarmee sprong ze elf centimeter minder ver dan vorige week in Apeldoorn toen ze net zoals Kerekgyarto de titel greep bij de atleten onder 20 jaar.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal