Rivian plant distributiecentrum in Nederland

Rivianfabriek in de VS. 

Rivianfabriek in de VS. 

Born -

Automaker Rivian is van plan een distributiecentrum voor onderdelen en accessoires te openen in Nederland.

Dat blijkt uit vacatures van de Amerikaanse bouwer van elektrische auto’s. Op de vacaturewebsite LinkedIn worden diverse managers voor een Nederlands distributiecentrum van onderdelen en accessoires van Rivian geworven. De Amerikaanse onderneming is onder meer op zoek naar een magazijnopzichter en een inventarismanager.

VDL Nedcar

Op een vraag van Het Financieele Dagblad (FD) waar in Nederland het distributiecentrum moet komen, wil Rivian niet ingaan. De maker van elektrische auto’s is op dit moment op zoek naar een eerste productielocatie in Europa. Er zijn al langer intensieve contacten met VDL Nedcar over een mogelijke samenwerking in Born. De eerste contracten tussen de twee zijn al getekend, VDL heeft het Sterrebos recent al deels laten kappen voor een uitbreiding van de fabriek en medewerkers van VDL reizen frequent af naar de VS om mee te helpen met de productie.

Niks zeker

Rivian beschikt sinds eind 2020 over twee dochterondernemingen in Amsterdam: Rivian Europe bv en Rivian Netherlands bv. Daar werken zeker twintig mensen. Volgens experts kan de komst van een magazijn erop duiden dat het Amerikaanse bedrijf uiteindelijk ook in Nederland gaat produceren, maar is niks zeker. Het FD citeert auto-analist Matthias Schmidt die vermoedt dat Rivian in eerste instantie alleen de eindmontage in Nederland wil gaan doen, om importtarieven voor volledige auto’s te ontwijken.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee