Ruim 2,8 miljoen mensen zien Limburgse schaapsherderin in eerste aflevering Boer Zoekt Vrouw

 Presentatrice Yvon Jaspers (links) met Janine Lardinois (Foto: KRO NCRV)

Presentatrice Yvon Jaspers (links) met Janine Lardinois (Foto: KRO NCRV)

De eerste reguliere aflevering van het nieuwe seizoen van Boer Zoekt Vrouw, met onder anderen schaapsherderin Janine Lardinois (31) uit Epen, heeft zondagavond op NPO 1 ruim 2,8 miljoen kijkers getrokken.

RedactieBron: ANP

Het vorige seizoen van Boer Zoekt Vrouw begon twee jaar geleden met bijna 2,9 miljoen kijkers. De tiende serie startte in het najaar van 2018 nog met 3 miljoen kijkers, terwijl het negende seizoen in februari 2017 nog bijna 4 miljoen kijkers trok. De voorstelronde, die in augustus op tv te zien was, werd met 2,3 miljoen kijkers ook al iets minder goed bekeken.

Lees ook: Boer Zoekt Vrouw: meer dan honderd brieven voor de ‘Heidi van Limburg’

Het KRO-NCRV-programma was zondag desondanks verreweg het best bekeken programma op primetime. RTL 4 bleef onder het miljoen met respectievelijk Beat The Champions (787.000) en Humberto (762.000), en SBS6 behaalde met Wie van de Drie een score van 459.000 kijkers. Na Boer Zoekt Vrouw deed op NPO 1 ook Project Rembrandt goede zaken: 1,2 miljoen.

Het best bekeken programma van de dag was het NOS Journaal van 20.00 uur. Vanwege de oorlog in Oekraïne keken er met bijna 3,4 miljoen kijkers veel meer mensen dan normaal. Een extra uitzending van Op1 wist ‘s avonds op NPO 1 bijna 1,1 miljoen mensen te bereiken.

Lees ook: Schaapsherderin Janine (31) uit Epen start vanavond haar zoektocht naar een man ‘die zich niet laat behandelen als deurmat’, met hulp van Yvon Jaspers

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee