SLIM-subsidie moet leren en ontwikkeling in mkb stimuleren

 

 © Getty Images/iStockphoto

Sittard -

Het kabinet wil de ontwikkeling en de opleiding van medewerkers in het midden- en kleinbedrijf stimuleren. Daarom is het vanaf 1 maart weer mogelijk om een aanvraag voor een zogenaamde SLIM-subsidie in te dienen.

Redactie WijLimburg

Het belang van ruimte voor leren en ontwikkelen op de werkvloer wordt steeds duidelijker. Grote bedrijven stimuleren hun werknemers hierin meer dan kleine bedrijven. Ook weten grotere werkgevers hun weg beter te vinden naar vergoedingen van scholing. Werkgevers die hun mensen in staat stellen te blijven leren, halen het beste uit hun personeel en maken daarmee hun bedrijf succesvoller. Werknemers die blijven leren, hebben bovendien meer plezier in hun werk en een grotere kans op een succesvolle loopbaan.

Stimuleren

Via verschillende subsidieregelingen stimuleert het kabinet met een Leven Lang Ontwikkelen de leer- en ontwikkelcultuur en de loopbaanregie in Nederland. Dit sluit aan bij het doel dat het kabinet voor ogen heeft: werk en bestaanszekerheid voor iedereen. Minister Karien van Gennip van Sociale Zaken en Werkgelegenheid: „De arbeidsmarkt verandert en daarmee veranderen de werkzaamheden van mensen mee. De meeste mensen leren op en van het werk, daarom stimuleert de overheid via de SLIM-regeling leren op de werkvloer van het mkb. Aanvullend daarop start vanaf 1 maart ook het STAP-budget. Met STAP kunnen mensen jaarlijks subsidie ontvangen om te investeren in op-, om- of bijscholing. Zo krijgen zij meer kans op regie over de ontwikkeling van hun professionele loopbaan.”

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee