Alfa Edel Pils wint titel Beste Pils ter wereld

 

 © Alfa

Schinnen -

Alfa Edel Pils is bij de World Beer Awards in de prijzen gevallen. Het werd eerste in de categorie ‘Country Winner’. Vervolgens werd het benoemd tot ‘Beste Pils ter wereld’ in de categorie ‘Classic Pilsener'.

redactie WijLimburg

De World Beer Awards is een internationale biercompetitie waaraan bijna alle bierbrouwerijen uit de hele wereld deelnemen.

Voor de World Beer Awards worden eerst zogenaamde Country Winners bekendgemaakt. Al deze brouwers vertegenwoordigen hun land in de finale van beste bieren ter wereld. Een onafhankelijke jury van bierkenners en -professionals kiest vervolgens één winnaar die wordt gekroond tot Beste Pils ter wereld. Alfa Edel Pils werd bekroond in de categorie ‘Classic Pilsener’.

Het is niet de eerste keer dat de bieren van Alfa bekroond worden. Naast de World Beer Awards vielen het Edel Pils, het Lentebok en het Krachtig Dort de afgelopen jaren met regelmaat in de prijzen – onder andere tijdens de London Beer Challenge en de European Beer Competition.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee