ING doet geen nieuwe zaken meer met Russische bedrijven

Print
ING doet geen nieuwe zaken meer met Russische bedrijven

Afbeelding: Getty Images

ING doet geen nieuwe zaken meer met Russische bedrijven.

Dat houdt in dat de bank geen nieuwe leningen meer verstrekt, behalve aan internationale bedrijven in Rusland. De bank heeft daartoe besloten vanwege de oorlog in Oekraïne. „We veroordelen de invasie van Oekraïne ten strengste”, aldus topman Steven van Rijswijk.

„We steunen de bevolking van Oekraïne en onze gedachten gaan uit naar hen die lijden en vrezen voor hun leven”, zegt hij.

Die steun aan de Oekraïense bevolking brengt ING tot uiting door in alle landen waar het consumenten als klant heeft geen commissie te vragen voor het versturen van geld aan mensen in Oekraïne. In dat land zelf bedient ING, net als in Rusland, alleen bedrijven, overheden en dergelijke. Voor die klanten blijft de bank in Oekraïne open.

Verder doneert ING 3 miljoen euro aan Unicef. In verschillende landen waar ING actief is zijn ook nog lokale initiatieven om geld op te halen.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee