Makkelijk instappen in bitcoin

 © pexels-photo.

De wereld van bitcoins en andere cryptovaluta lijkt een schimmige en vooral onbegrijpelijke. Maar tegelijkertijd hoor je ook veel verhalen over de winsten die er gemaakt worden en wie wil daar nou niet een graantje van meepikken? Je hebt er misschien al vaker over nagedacht, maar durft die stap nog niet te zetten. Gokken is niet helemaal je ding. Maar investeren in nieuwe technologie klinkt alweer heel anders. Er zijn manieren om heel voorzichtig en met een klein bedrag een kans te wagen in de wereld van de crypto valuta. iedereen weet: al doende leert men. Je kunt blijven lezen en blijven twijfelen, je kunt ook besluiten het gewoon eens te proberen.

Twenty Four Webvertising

De bitcoin is een munt, maar je kunt hem niet vastpakken zoals een euro of een dollar. Je kunt er wel op steeds meer plaatsen mee betalen. Voor diensten en producten die online worden aangeboden. Iedere bitcoin bestaat uit een reeks complexe algoritmen en computercode, elke eenheid is uniek en kan niet worden nagemaakt. De waarde schommelt net als bij andere valuta, maar er is geen overheid of andere baas over bitcoin die de waarde van de munt kan beïnvloeden. Dat is een groot verschil met traditionele valuta, de macht is veel meer verspreid bij cryptovaluta.

Je hebt vast ook wel eens gehoord van miners. Zij stellen de computer hardware ter beschikking die nodig is voor de handel en de aan- en verkopen met bitcoins. In ruil daarvoor krijgen ze nieuwe bitcoins. Iedereen kan bitcoins minen, maar je hebt er wel veel verstand van programmeren voor nodig en hele dure computer onderdelen. Minen is dus niet zomaar voor iedereen weggelegd.

Bitcoin era is een app waarmee iedereen de wereld van de bitcoin kan binnenstappen zonder grote risico’s te nemen. De app neemt de nieuwe investeerder een hoop werk uit handen, maar je kunt hem wel zelf instellen. Zo handelt de app in bitcoins op de manier die jij zelf kiest. Door te spelen met de instellingen kun je verschillende strategieën uitproberen. Zo leer je al snel hoe de handel verloopt zonder dat je zelf precies hoeft te begrijpen welke processen daarachter zitten. Er zijn al veel mensen rijk geworden van bitcoins zonder precies te snappen hoe dat werkt.

We kennen allemaal de verhalen van torenhoge winsten, maar ook die van kelderende opbrengsten en investeerders die daardoor in de problemen kwamen. Maar door alleen te investeren wat je echt kunt missen, voorkom je grote problemen. Dat is natuurlijk een basisprincipe bij investeren dat ook voor de handel in cryptomunten geldt. Net als bij alle andere investeringen is er altijd het risico dat je je inzet kwijtraakt. Dat risico is bij bitcoins niet groter dan bij andere handel. Crypto’s komen vooral in het nieuws als er spectaculaire winsten of verliezen geboekt worden en dat schrikt mensen af. Maar het is niet helemaal een representatief beeld.