Hoogste sterrenstatus voor Jumping Indoor Maastricht

Het JIM in 2019. © Harry Heuts Photography

Jumping Indoor Maastricht, dat in 2022 van 4 tot 6 november op de kalender staat, heeft vanaf dit jaar de status van een vijfsterrenwedstrijd, het hoogste niveau dat aan een concours in de paardensport kan worden toegekend.

redactie

Het bestuur van Jumping Indoor Maastricht (JIM) had al langer de wens om door te stoten naar de elite uit de paardensport. In Nederland hebben alleen Amsterdam, Rotterdam, Valkenswaard en Den Bosch vijf sterren achter hun naam prijken. Door de coronapandemie werd de wens van het bestuur in Maastricht echter twee jaar op rij gedwarsboomd. Zowel in 2020 als in 2021 ging het JIM niet door. In 2018 werd de wedstrijd al opgewaardeerd van drie naar vier sterren.

Bekend is dat zowel het bedrijfsleven als overheden zich achter de plannen hadden geschaard. Voor een wedstrijd van de hoogste categorie is namelijk een prijzenpot gevuld met minimaal 500.000 euro nodig, het dubbele bedrag van het huidige te winnen prijzengeld.

„Eén van de ambities van het bestuur was JIM regionaal, nationaal én internationaal nog beter op de kaart te zetten en de vijfsterrenstatus is daar een belangrijke stap in geweest. Deze status houdt onder meer in dat er voor de ruiters meer prijzengeld beschikbaar is en daardoor zal de interesse van de internationale topruiters om deel te nemen groot zijn”, valt te lezen in het persbericht.

De FEI Driving World Cup blijft, naast de internationale springwedstrijden, een vast onderdeel van Jumping Indoor Maastricht. „Het is weer de bedoeling om ons publiek een echt attractief programma voor te schotelen met de grote namen uit de paardensport. Het feest van de Limburgse paardensport” aldus directeur Frank Kemperman.