Informatiemiddag Einstein Telescope in Vijlen

Informatiemiddag Einstein Telescope in Vijlen

Afbeelding: Johannes Timmermans.

Vijlen -

Academiae Populi houdt in samenwerking met Nikhef, Universiteit Maastricht en Provincie Limburg een informatiemiddag over de Einstein Telescope in restaurant Bergzicht in Vijlen op zaterdag 9 april van 13.30 tot 15.30 uur.

De Einstein Telescope wordt mogelijk in de grensregio van Zuid-Limburg (Vijlen en omstreken), Duitsland en België gevestigd. Dit is vanwege de rust, de stabiele bodem, en het sterke ecosysteem van kennisinstellingen en hightech bedrijven. Onderzoekers, bedrijven en overheden in Nederland, België en Duitsland verkennen samen de mogelijkheden. De telescoop is een geavanceerd observatorium voor zwaartekrachtsgolven.

Universiteit Maastricht heeft inmiddels een nieuwe Faculteit Science and Engineering ingericht én er is een mini-versie van de Einstein Telescoop - de zogenaamde ET Pathfinder - gebouwd.

Aanmelden voor de informatiebijeenkomst via j.coenen@academiaepopuli.nl is gewenst. De entree is gratis.

Lees ook: Einstein Telescope voldoet aan eisen Nationaal Groeifonds; aanvraag voor bijna een miljard euro van het Rijk

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee