Fabio Jakobsen klopt Wout van Aert in Parijs-Nice

Fabio Jakobsen wint in de straten van Orléans. 

Fabio Jakobsen wint in de straten van Orléans. © AFP

redactie

Fabio Jakobsen heeft maandag de tweede etappe van Parijs-Nice gewonnen. De Nederlandse sprinter van Quick-Step - Alpha Vinyl was de snelste van een eerste groep voor de Belg Wout van Aert.

De rit, grotendeels vlak, ging van Auffargis naar Orléans over ruim 159 kilometer. De wind zorgde voor een onrustig verloop met veel valpartijen. Het peloton dat Orléans bereikte was sterk uitgedund. Het was al de zesde overwinning van dit jaar voor Jakobsen.

De leiderstrui bleef in handen van de Fransman Christophe Laporte van de ploeg Jumbo-Visma.

Europees kampioen Sonny Colbrelli ging niet meer van start in de tweede rit. De Italiaan kampt met bronchitis, zo maakte zijn team Bahrain Victorious bekend. Hij wil geen risico’s nemen met het oog op de rest van het seizoen, zo klinkt het.

Ook Nils Eekhoff verliet de wedstrijd. De Nederlandse renner van Team DSM was maandag betrokken bij een valpartij waarbij ook onder meer de Italiaan Matteo Trentin betrokken was. Van de slachtoffers was Eekhoff er het slechtst aan toe. Zijn ploeg heeft nog niets gemeld over de aard van de verwondingen. De val gebeurde op een moment dat het peloton door de wind in stukken brak.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee