DSM breekt met Russische partner, maar zet voedingsactiviteiten in Rusland door

Het DSM-hoofdkantoor in Heerlen. © Ermindo Armino

Heerlen -

DSM zet zijn voedingsactiviteiten in Rusland voorlopig voort. Dat melden de co-CEO’s Dimitri de Vreeze en Geraldine Matchett aan het personeel.

Redactie

‘Ons doel is om een beter leven voor iedereen te creëren. Dit betekent het verbeteren van de gezondheid door betere voeding, ongeacht waar mensen wonen.’

DSM heeft na een zorgvuldige analyse wel besloten om de joint venture met de Russische partner in de materialendivisie te beëindigen. Het DSM-aandeel gaat naar KuibyshevAzot, dat daarmee de volledige eigenaar van het bedrijf wordt.

Lees ook: DSM: ‘Veiligheid van onze medewerkers in Oekraïne heeft topprioriteit’

‘Wat betreft onze beperkte inkoop uit Rusland zullen we overstappen op alternatieve leveranciers. Natuurlijk volgen en houden we ons ook volledig aan alle sancties’, aldus de DSM-top.

De multinational uit Heerlen zet met de vaste partners van het Wereldvoedselprogramma (WFP) wel een speciaal donatie-initiatief op. De donaties zullen volgens DSM uitsluitend worden gebruikt om voedselhulp te bieden.

‘Dit zijn bijvoorbeeld voedseldistributies in natura, multifunctioneel contant geld en voedselbonnen die in geselecteerde winkels kunnen worden gebruikt – voor mensen die door het conflict zijn getroffen. Met teams in Kiev en aangrenzende landen komt het Wereldvoedselprogramma tegemoet aan de humanitaire behoeften van meer dan drie miljoen mensen in Oekraïne en helpt het ontheemde Oekraïners in landen die vluchtelingen opvangen.’