Echt-Susteren mogelijk bij eerste Cittaslowregio over drie landen

 © Marcel Boreas

Echt-Susteren
 

De drie grensgemeenten Selfkant, Echt-Susteren en Maaseik worden – als alles volgens plan verloopt - de eerste Cittaslowregio ter wereld die zich uitstrekt over drie landen.

Dat vertelde burgemeester Norbert Reyans (CDU) van Selfkant in het programma “EuregioToer Radio” bij streekomroep Bie Os. De intentie om te komen tot een grensoverschrijdende Cittaslowregio met drie landen werd al in 2017 uitgesproken, maar het initiatief is vervolgens een beetje ingedommeld, aldus Reyans. Binnenkort vindt er overleg plaats met de gemeente Echt-Susteren en Maaseik hoe de Cittaslowgedachte concrete invulling kan krijgen.

Cittaslow is een internationaal keurmerk voor gemeenten die op het gebied van leefomgeving, landschap, streekproducten, gastvrijheid, milieu, infrastructuur, cultuurhistorie en behoud van identiteit goed scoren. Deze gemeenten mogen niet meer dan 50.000 inwoners hebben. Het netwerk strekt zich op dit moment uit over 30 landen en 262 steden en gemeenten. Nederland telt momenteel 11 Cittaslowgemeenten, waarvan 5 in Limburg.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal