Center Parcs maakt aanbod in America en Heijen duurzamer

 © Center Parcs

America, Heijen -

Center Parcs gaat een gezonder en duurzamer menu aanbieden in de restaurants en winkels van de vakantieparken. Bij de parken Het Meerdal (America), Limburgse Peel (America) en Het Heijderbos (Heijen) moet dit leiden tot minder voedselverspilling en een groter aanbod aan ecologische, vegetarische, veganistische en lokale voedingswaren.

WijLimburg, Lieke Rijkx

Center Parcs heeft samen met zijn horecapartner in Nederland en België, Albron, de duurzame ambities vastgelegd in een Corporate Social Responsibility (CSR) Charter. Het CSR Charter werd 8 maart ondertekend door Erwin Dezeure, CSR Director van Center Parcs Europe, en Jan Willem Hilbron, Algemeen Directeur Albron.

Hiermee is een nieuwe mijlpaal bereikt. Hilbron: „Als onderdeel van het CSR Charter gaan we ons nog sterker richten op het verduurzamen van onze food- en restaurantconcepten, met een sterke focus op streekgebonden en provinciale producten. Tegelijkertijd gaan we er alles aan doen om onze processen te verduurzamen, onder meer door het scheiden van afval, het verduurzamen van onze verpakkingen en het beperken van voedselverspilling.”

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal