Nieuwe maandelijkse markt met streekproducten op Von Clermontplein in Vaals

Foto ter illustratie. © Johannes Timmermans

Vaals -

Vaals krijgt vanaf vrijdag 13 mei een nieuwe, maandelijkse avondmarkt: de Von Clermont Regiomarkt.

Redactie

De markt vindt, zoals de naam al doet vermoeden, plaats op het Von Clermontplein. „Het moet een knusse en gezellige markt worden op elke tweede vrijdagavond van de maand”, aldus de gemeentewoordvoerder.

Lees ook: Limburgse vlaai als Europees streekproduct moet ‘misbaksels’ een halt toeroepen: ‘Hét uithangbord bij uitstek van onze provincie’

Het is de bedoeling dat er vooral streekproducten worden aangeboden. Deze kunnen dan rechtstreeks bij bijvoorbeeld de teler of imker worden gekocht. Het assortiment dat men voor ogen heeft, omvat onder andere versgebakken brood, bijenhoning, eieren, groenten, vaste tuinplanten en jam. Verder zijn enkele foodtrucks aanwezig. Het staat mensen vrij om onversterkt muziek te maken en zodoende bij te dragen aan de sfeer.

De markt duurt telkens van 17.00 tot 21.00 uur. Wie zelfgemaakte producten wil aanbieden kan contact opnemen met de organisatie via baedorfr@gmail.com (Ralf Bädorf).

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal