Met een sim only abonnement kun je flink besparen

 © pexels-photo.

Je kunt de krant niet openslaan of er is weer te lezen dat de prijzen voor bepaalde goederen of grondstoffen zijn gestegen. Zo is er natuurlijk het bekende voorbeeld van de gas- en olieprijzen die maar blijven stijgen. Hier liggen diverse redenen aan ten grondslag. Zo is er natuurlijk de coronacrisis die ervoor heeft gezorgd dat de vraag naar olie is gedaald. Nu de economie weer begint op te starten, is er niet voldoende aanbod. Het logische gevolg is dat de prijs stijgt. De huidige ontwikkelingen op geopolitiek vlak drijven de prijs nog verder op.

Twenty Four Webvertising

Manieren om geld te besparenVeel consumenten zoeken dan ook naar mogelijkheden om de kosten te drukken. De verwarming een graadje lager zetten is wellicht een goede optie, of eens de fiets pakken in plaats van de auto. Maar het kan ook interessant zijn om eens te kijken naar andere mogelijkheden om geld te besparen. En een sim only abonnement voor de mobiele telefoon zou een manier kunnen zijn om de kosten te drukken. Dit is een maandelijks terugkerende kostenpost voor de meeste mensen, dus de besparingen kunnen op jaarbasis flink oplopen.

Je telefoonabonnement kan goedkoper met sim onlyTot een paar jaar geleden had nog niet iedereen gehoord van sim only, maar dat is nu wel anders. De providers adverteren veel op televisie, radio en internet met aanbiedingen. Maar wat is sim only eigenlijk? In feite is het niets minder dan een regulier mobiel telefoon abonnement, het grote verschil is dat je alleen een abonnement neemt. De telefoon moet je zelf regelen. Door niet maandelijks voor het toestel te hoeven betalen, kan je honderden euro’s per jaar besparen.

Aan alleen een abonnement heb je natuurlijk niets, je hebt wel een telefoon nodig. Je hebt bijvoorbeeld de optie om je huidige telefoon nog een tijdje te blijven gebruiken. Als deze nog in goede staat is, dan kan deze waarschijnlijk nog wel een poosje mee. Je hebt dan natuurlijk niet de kick die je krijgt van een nieuw toestel. Maar laten we eerlijk zijn; na een week of 2 is het nieuwe er ook weer af. Als je echt een nieuw toestel nodig hebt, bijvoorbeeld omdat je oude toestel defect is, dan zou je bijvoorbeeld kunnen kijken naar een tweedehands toestel. Wellicht heeft een vriend of vriendin nog wel een leuk model in een lade liggen.

Flexibilieit bij sim only abonnementenMet een sim only abonnement heb je vaak ook behoorlijk wat flexibiliteit. Veel providers bieden bijvoorbeeld de mogelijkheid om de bundel maandelijks aan te passen. Dat kan fijn zijn, want het kan voorkomen dat je in een maand wat meer of juist minder data en belminuten nodig hebt. Wil jij ook geld gaan besparen? Neem dan zeker eens een sim only abonnement in overweging. Een paar tientjes per maand besparen op je telefoonabonnement loopt namelijk op jaarbasis al snel flink op!