Uitbreiding Ceva Logistics op industrieterrein Trilandis in Heerlen moet voor 300 extra banen zorgen

Het distributiecentrum op bedrijventerrein Trilandis. © Bas Quaedvlieg

Heerlen -

De gemeente Heerlen kent transportbedrijf Ceva Logistics een subsidie van 120.000 euro toe voor een uitbreiding op bedrijventerrein Trilandis aan de Duitse grens. Een voorwaarde aan die bijdrage is dat Ceva binnen drie jaar voor tenminste 300 nieuwe arbeidsplaatsen zorgt.

Frank Benneker

Het college van burgemeester en wethouders besloot deze week tot het toekennen van de subsidie. De 120.000 euro zijn afkomstig uit het Fonds Economische Structuurversterking (FES), waarmee de gemeente de komst of uitbreiding van bedrijven en daarmee gepaard gaande werkgelegenheid wil stimuleren.

Medtronic

Ceva Logistics is gespecialiseerd in medische logistiek en verzorgt de distributie voor onder meer Medtronic, ’s werelds grootste concern in medische technologie. Het logistieke bedrijf is de huurder van het grote distributiecentrum langs de stadsautoweg N281 dat vorig jaar is opgeleverd.

Lees ook: Dit is ’m: de nieuwste mega-aanwinst van Medtronic in Heerlen

De huidige locatie op industrieterrein Trilandis, vlakbij Avantis, wordt uitgebreid zodat klanten van Ceva de logistiek verder kunnen concentreren in Heerlen. Aan de subsidie is de voorwaarde gesteld dat het transportbedrijf binnen drie jaar minimaal 300 extra arbeidsplaatsen realiseert. Die arbeidsplaatsen worden naar verwachting grotendeels ingevuld door werknemers uit Heerlen en de regio Parkstad.

Naamsbekendheid

Wethouder Martin de Beer (Economie, VVD/D66) juicht niet alleen de uitbreiding van het aantal arbeidsplaatsen toe, maar ziet ook kansen om de naamsbekendheid van Heerlen als cluster van medische technologie te laten groeien. „Het is belangrijk om de al aanwezige medische technologie te laten groeien en verder te verankeren in de regio. Ook worden door deze samenwerking nieuwe banen en gerichte opleidingen gerealiseerd en werken we aan een toekomstbestendige sector.”

De gemeente Heerlen hoopt dat de nieuwe banen kunnen worden ingevuld door onderwijs dat is afgestemd op de vraag vanuit de arbeidsmarkt. De Beer: „We gaan mensen via de Bovengrondse Vakschool opleiden voor banen in de medische technologie. Zo dragen we bij aan het oplossen van de krapte op de arbeidsmarkt.”

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal