Praktijk Lude opent in Beesel : ‘Tijd om het op mijn manier te doen’

 © Praktijk Lude

Beesel -

Kinderpsycholoog en orthopedagoog Eline Wolters besloot na achttien jaar werken in loondienst ondernemer te worden. Op 1 maart opende ze de deuren van Praktijk Lude in Beesel. „Na twee studies en achttien jaar werkervaring heb ik een visie op hoe goede zorg aan kinderen en jongeren eruit zou moeten zien. Ik weet niet of het eraan ligt dat ik inmiddels 40 ben, maar ik vond het tijd om het ook eens écht op mijn manier te gaan doen.”

WijLimburg, Lieke Rijkx

„Voor een stuk blijf ik doen wat ik al deed, alleen nu bij Praktijk Lude helemaal voor mezelf”, vervolgt Wolters. „Los van wat anderen vinden, van wat financiers zoals gemeenten en zorgverzekeraars voorschrijven, los van wat door de jaren heen is ontstaan als cultuur.”

Wolters is psycholoog en orthopedagoog, werkt onder andere als docent en supervisor, en heeft een eigen visie op diagnostiek en behandeling. „Die drie pijlers passen zo mooi bij alles wat ik graag doe en waar ik voor sta. Vanaf het moment dat ik daarbij de naam Praktijk Lude bedacht, ging het stromen. Het was net alsof een laatje energie en ideeën werd opengetrokken.”

Geen hokjes en vakjes

Over haar werk, zegt Wolters: „Als je met kinderen en jongeren werkt die complex gedrag vertonen, krijg je ook altijd te maken met hun ouders. Dat vind ik zo mooi aan wat ik doe. Ik mag kinderen zien, maar ik mag dat ook altijd in de context plaatsen van het gezin waarin ze opgroeien. Dat past bij mij. Ik hou niet van hokjesdenken en van afgebakende vakjes. Ik wil mensen zien in hun geheel, met alles wat daarbij hoort. Soms kan het helpen om een stoornis te noemen die daarbij zou kunnen horen, maar heel vaak zijn mensen veel beter geholpen met snáppen hoe iets werkt, waar iets vandaan komt en wat in hun situatie helpt. Daar maak ik me graag hard voor.”

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal