Week van de Procestechniek & Maintenance bij Penn Color (Venray) en Goflex/Vakwijs (Stein)

 © Ermindo Armino

Venray, Stein -

Verschillende Limburgse bedrijven laten tijdens de Week van de Procestechniek & Maintenance zo’n 850 middelbare scholieren de route naar een carrière in de procestechniek zien. Dit gebeurt van 14 tot en met 18 maart bij Penn Color in Venray en van 28 maart tot en met 2 april bij Goflex/Vakwijs in Stein.

WijLimburg, Lieke Rijkx

Er is een groot tekort aan operators, productiemedewerkers en andere technici. De Week van de Procestechniek & Maintenance moet ervoor zorgen dat meer jongeren voor een technische opleiding kiezen. Regionale bedrijven in de procestechniek ontvangen en begeleiden in Venray en Stein middelbare scholieren in de leeftijd van 14-15 jaar. De jongeren krijgen praktische opdrachten, begeleiding van mensen uit de praktijk, en maken kennis met de processen die nodig zijn om tot nieuwe producten te komen.

De Week van de Procestechniek is een initiatief van Stichting PML. Een Limburgs platform van ongeveer vijftig Limburgse bedrijven in de procestechniek en de maintenance in de branches chemie, food, kunststof en maakindustrie.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal