PSG-trainer Pochettino geeft scheidsrechter Makkelie de schuld

Messi is niet blij met Makkelie. © ANP / AFP

Trainer Mauricio Pochettino van Paris Saint-Germain gaf scheidsrechter Danny Makkelie de schuld van de nederlaag bij Real Madrid in de achtste finales van de Champions League. De Franse topclub werd in de Spaanse hoofdstad uitgeschakeld (3-1).

Redactie

Volgens de Argentijn had de Nederlander de gelijkmaker van Karim Benzema moeten afkeuren, wegens een overtreding op de keeper. Dat gebeurde niet. „En dat veranderde alles”, aldus Pochettino. „Hierdoor raakten wij de controle over de wedstrijd kwijt. Ik kan het niet begrijpen waarom hij niet floot en ik vergeef het hem ook niet. Het was een grote fout.”

 © ANP / AFP

„Op z’n minst had Makkelie de VAR om advies kunnen vragen”, vervolgde de trainer. „Ook dat is volgens mij niet gebeurd. Mijn spelers zijn door deze blunder van slag geraakt en verloren vervolgens de wedstrijd. Daarbij geef ik ook toe dat wij vervolgens fouten hebben gemaakt.”

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal