PSG-trainer Pochettino geeft scheidsrechter Makkelie de schuld

Print
PSG-trainer Pochettino geeft scheidsrechter Makkelie de schuld

Messi is niet blij met Makkelie.  Afbeelding: ANP / AFP

Trainer Mauricio Pochettino van Paris Saint-Germain gaf scheidsrechter Danny Makkelie de schuld van de nederlaag bij Real Madrid in de achtste finales van de Champions League. De Franse topclub werd in de Spaanse hoofdstad uitgeschakeld (3-1).

Volgens de Argentijn had de Nederlander de gelijkmaker van Karim Benzema moeten afkeuren, wegens een overtreding op de keeper. Dat gebeurde niet. „En dat veranderde alles”, aldus Pochettino. „Hierdoor raakten wij de controle over de wedstrijd kwijt. Ik kan het niet begrijpen waarom hij niet floot en ik vergeef het hem ook niet. Het was een grote fout.”

PSG-trainer Pochettino geeft scheidsrechter Makkelie de schuld
Foto: ANP / AFP

„Op z’n minst had Makkelie de VAR om advies kunnen vragen”, vervolgde de trainer. „Ook dat is volgens mij niet gebeurd. Mijn spelers zijn door deze blunder van slag geraakt en verloren vervolgens de wedstrijd. Daarbij geef ik ook toe dat wij vervolgens fouten hebben gemaakt.”

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee