NZa: ziekteverzuim in zorg in carnavalsprovincies hardst gestegen

Print
NZa: ziekteverzuim in zorg in carnavalsprovincies hardst gestegen

Afbeelding: ANP / ANP XTRA

Het ziekteverzuim van zorgmedewerkers in de ziekenhuizen is in carnavalsregio’s het hardst gestegen, blijkt uit cijfers van de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa).

Op 28 februari, de carnavalsmaandag, had 9,4 procent van het personeel op de verpleegafdelingen zich ziek gemeld in Noord-Brabant en 11,7 procent in Limburg. Een week later zijn die percentages gestegen naar respectievelijk 11,6 procent en 14,2 procent.

Lees ook: Drukte op terrassen in Limburg, horeca moet slim plannen door ziek personeel

Gemiddeld over het hele land steeg het ziekteverzuim van zorgmedewerkers op de verpleegafdelingen minder hard, dat ging van 10,4 naar 10,5 procent. Het ziekteverzuim van personeel op de intensive cares daalde juist licht, van 10,3 naar 10,2 procent. In de carnavalsprovincies nam het ziekteverzuim op de ic’s wel toe.

Over het algemeen bleef de druk op de zorg op de verpleegafdelingen landelijk hetzelfde, dat op de intensive cares daalde licht. Wel werden meer operatiekamers terug in gebruik genomen. Een week eerder was 18 procent van de operatiekamers niet in gebruik. Op 7 maart gold dit nog maar voor 14 procent van de operatiekamers.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee