‘Coalitie voor Verbinding’ houdt manifestatie vóór solidariteit en tegen racisme in binnenstad Venlo

 © Getty Images

Venlo -

Een ‘Coalitie voor Verbinding’ roept Venlonaren op om zondag als opmaat naar de gemeenteraadsverkiezingen te stemmen voor eenheid in de samenleving en tegen racisme.

Marcel van Lier

Daartoe vindt van 14.00 tot 15.00 uur een manifestatie plaats op het Flujasplein in de binnenstad. Het is een gezamenlijk initiatief van verschillende maatschappelijke organisaties en politieke partijen in Venlo die zich samen de Coalitie voor Verbinding noemen. Zij vragen Venlonaren om een statement te maken tegen racisme, discriminatie, intolerantie, uitsluiting en geweld, in het bijzonder de oorlog in Oekraïne. Andere maatschappelijke thema’s waarvoor aandacht wordt gevraagd, zijn armoede en woningnood. Eén van de sprekers is burgemeester Christian Küsters van de Duitse buurgemeente Nettetal.

Na afloop van de manifestatie volgt een tocht naar de Wereldvredesvlam in het Julianapark, waar deelnemers hun solidariteit met de slachtoffers van de oorlog in Oekraïne kunnen betuigen door bloemen neer te leggen of een kaars op te steken.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal