In Noordrijn-Westfalen is het regionale tapbier in gevaar

 © ST-FOTO

Sterke verkoopdalingen, stijgende kosten en grote zorgen voor de toekomst: vooral kleine en middelgrote bierbrouwerijen in Noordrijn-Westfalen zijn zwaar getroffen door de pandemie. Dat melden diverse Duitse media.

WijLimburg, Lieke Rijkx

Tijdens de coronapandemie werden carnavalsfeesten, schuttersfeesten en straatfestivals afgelast en bleven de kroegen maandenlang gesloten. Vooral de kleine en middelgrote brouwerijen in Noordrijn-Westfalen hadden daar last van, omdat de verkoop van tapbier voor hen een belangrijke pijler is. De grote spelers in de branche zijn daar minder afhankelijk van. Soms stortte de verkoop en consumptie van tapbier bijna volledig in.

Michael Hollmann, voorzitter van de brouwerijvereniging van Noordrijn-Westfalen en zelf eigenaar van een particuliere brouwerij, zegt tegen RP Online dat niet alleen het omzetverlies een probleem is: „Of het nu gaat om het brouwen van mout, om de kroonkurken, flessen, karton, lijm, etiketten, het maakt niet uit wat – alles is aanzienlijk duurder geworden. Om nog maar te zwijgen over elektriciteit en gas. De brouwerijen zijn energie-intensieve bedrijven.”

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal