Konvooi van Stichting Platform Oekraïne haalt mensen vanuit Krakau naar Limburg


 

 © Stichting Platform Oekraïne

Nederweert / Weert
 

Deze week is het eerste konvooi van Stichting Platform Oekraïne naar Krakau vertrokken om mensen op te halen en onder te brengen bij gezinnen in Nederland.

Stichting Platform Oekraïne is al vele jaren actief in Humanitaire hulp aan Oekraïne, en wordt nu overspoeld met hulp uit alle hoeken van het land. Vanaf 24 februari zijn er al meer dan twintig vrachtwagens met hulpgoederen in Oekraïne afgeleverd.

Daarnaast heeft voorzitter Bob Wouda van Stichting Platform Oekraïne besloten zelf mensen op te halen en onder te brengen binnen zijn netwerk. Belangeloos hebben bedrijven hun medewerking aan de konvooien toegezegd, waaronder taxibedrijf Geerets De Leeuw uit Ospel en Basketballclub Ball uit Weert.

Een van de konvooien is woensdag vertrokken om donderdag mensen onder te brengen in Ell en Heythuysen. Vrijdag vertrekt een konvooi voor opvanglocaties in Zutphen, Barnsveld, Eindhoven, Kerkrade en Bosch en Duin.

Het konvooi staat onder leiding van Mike Voesten: „We zijn nog op zoek naar opvanglocaties voor ongeveer dertig personen. Bel met voorzitter Bob Wouda als je een plekje hebt om mensen op te vangen!”

Meer info via de website van Stichting Platform Oekraïne of tel. 06-30727117.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee