Thijssen begint met vierde plaats goed aan Indoor Brabant

Sanne Thijssen vorig jaar namens Nederland. © Hollandse Hoogte / AFP

Amazone Sanne Thijssen is vrijdag in Den Bosch goed begonnen aan The Dutch Masters, ook wel Indoor Brabant genoemd. De 23-jarige uit Sevenum eindigde tijdens de VDL Groep Prize met een vierde plaats net buiten het podium.

Tom van der Wilt

De balken waren in de Brabanthallen voor deze belangrijke proef op een hoogte gelegd tot 1.50 meter. Dat bleek geen probleem voor Thijssen en haar toppaard Con Quidam. Met een foutloze ronde plaatste het duo zich voor de barrage, samen met negen anderen. Daarin werd een balk, en dus vier strafpunten, de Limburgse fataal want qua tijd was de snelste van alle combinaties. De ervaren Zwitser Martin Fuchs, de nummer drie van de wereldranglijst, won de rubriek.

Komende zondag staat de Grote Prijs op het programma, waar de balken een hoogte hebben van 1.60 meter. Ook dan is Thijssen met Con Quidam kanshebber op een hoge klassering.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal